Top 7 produktów spożywczych, które mogą wywołać reakcję alergiczną

moiranazzari / Pixabay

Powszechną przyczyną ataku alergii jest pewnego rodzaju reakcja. Większość ludzi cierpi z powodu alergii w pewnym momencie. Przyczyn powstawania alergii jest wiele i mogą one wynikać z kilku czynników.

Możemy cierpieć na alergię z powodu pokarmu, który spożywamy lub który był spożywany przez naszych rodziców. Nawet jeśli będziemy unikać pewnych pokarmów lub zmienimy dietę, alergia będzie się utrzymywać.

Oto kilka pokarmów, o których wiadomo, że mogą powodować alergie:

Jaja

Drób

Ryby

Grzyby

Mleko

Soja

Migdały

Pszenica

Seler

Orzeszki ziemne

Orzechy włoskie

Produkty mleczne

Soja

Fasola

Papryka

Nasiona

Brzoskwinie

Ananasy

Winogrona

Mango

Banany

Pomidory

Cebula

Kantalupa

Jabłka

Arbuz

Brzoskwinie

Pomarańcze

Gruszki

Grejpfruty

Marchewki

Ziemniaki

Kapusta

Pomidory

Sałata

Grzyby

Ryż

Ogórek

Szparagi

Kukurydza

Buraki

Słodkie ziemniaki

Dynia

Nektarynki

Miód

Żurawina

Orzeszki ziemne

Orzechy laskowe

nerkowce

Tahini

Oliwa z oliwek

Czereśnie

Masło orzechowe

Mleko

Ser cheddar

Jogurt

Olej kokosowy

Czekolada

Łosoś

Awokado

Miód

Figi

Banany

Awokado

Masło

Orzechy

Kawa

Łosoś

Jaja

Orzechy

Kawa

Jaja

Kawa

Jaja

Kawa

Jaja

Kawa

Jaja

Kawa

Jaja

Kawa

Jaja

Kawa

Jaja

Kawa

Jaja

Kawa

Wnioski:

Większość z nas nie wie, jakie pokarmy wywołują alergię. W rezultacie nabieramy złych nawyków żywieniowych i w efekcie dochodzi do alergii. Musimy dbać o nasze zdrowie i zdrowo się odżywiać, aby zapobiec alergii.

Gdy następnym razem poczujesz wysypkę na skórze, nie ignoruj jej. Zamiast tego skonsultuj się z lekarzem i zażyj lekarstwa, aby pozbyć się wysypki.

Lepiej jest podjąć środki zapobiegawcze, niż czekać na pojawienie się objawów. Wysypka może być także spowodowana spożywaną żywnością, powietrzem, którym oddychasz, a nawet wodą, którą pijesz.